Gündem

Akyurt’ta gençler için dev yatırım. Ayık: Hedefimiz sporcu nesiller yetiştirmek

Akyurt Belediyesi’nin Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi projesinin inşaasında son aşamaya gelindi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Akyurt sakinlerinin yanı sıra diğer ilçelerden gelen vatandaşların da faydalanabileceği modern bir tesise kavuşulacak.

Akyurt Beyazıt Mahallesi’nde başlatılan bu çok amaçlı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzlarının yer aldığı proje, sadece fiziksel aktivite alanında değil, gençlerin sosyal ve ruhsal gelişimine de katkı sağlayacak. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, projenin önemini vurgulayarak, “Hedefimiz sporcu nesiller yetiştirmek. Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza hizmet etme isteğimizi, arzumuzu, hiçbir zaman kaybetmedik” ifadelerini kullandı.

Başkan Ayık, “Bugüne kadar Akyurt’umuza farklı alanlarda birçok yapı kazandırdık. Göreve geldiğimiz günden itibaren en büyük hizmetimizi yine gençler için hayata geçiriyoruz. Akyurt Belediyesi olarak en büyük amacımız başta gençlerimiz olmak üzere bütün yaş grubundan vatandaşlarımıza spor alışkanlığı kazandırıp, spor ruhunu aşılamak. Spor alışkanlığı kazandırmanın yolu da tesisleşmeden geçiyor” şeklinde konuştu.

PROJENİN DETAYLARI

Projenin özellikleri ise oldukça dikkat çekici. 6 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen tesiste, 13 bin metrekarelik bir inşaat alanı bulunuyor. Projede 2 yarı olimpik yüzme havuzu, 2 çocuk havuzu, 2 sauna, 2 jakuzi, 2 fitness salonu, hamam, mescit, abdesthane, giyinme odaları, hakem odaları, çocuk oyun alanı, fuaye, çok amaçlı kapalı spor salonu, 12 derslikli gençlik merkezi ve büyük bir hobi odası yer alıyor.

Bu gençlik merkezinin sadece spor alanında değil, aynı zamanda gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerin de düzenleneceği bir merkez olacağı belirtiliyor. Başkan Ayık, gençlerin bu merkez aracılığıyla hem kendi gelişimlerine katkı yapacaklarını hem de ülkenin geleceğine olumlu etkiler sağlayacaklarını ifade etti.

Çalışmaların son aşamalarına gelindiğini belirten Başkan Ayık, vatandaşların bu modern tesisi en kısa sürede kullanıma sunmayı hedeflediklerini vurguladı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akyurt’un spor ve gençlik alanındaki altyapısının güçlendirilmesi ve genç nesillerin sağlıklı gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Başa dön tuşu