Dünyayı tehdit ediyor! Zika Virüsü nedir?

Bulaşıcı hastalıklar bülteni gündeminde şu sırlar Zika Virüsü var. 2020 senesinden bu yana bittiği tahmin edilen sivrisineklerden yayılan Zika Virüsü tekrardan hortladığı ve önümüzdeki aylarda da daha çok artabileceği iddia ediliyor.

Özellikle de Güney Doğu Asya’yı etkisi altına alan Zika Virüsü varlığı şu sıralar Singapur’da ortaya çıktığı söyleniyor.

Channel News Asia’nın Singapur Sağlık Bakanlığı’nın aylık gündeminde Zika Virüsünün olduğunu açıklaması Asya ülkesini tedirgin etti.

Yapılan açıklama da ağustos ayının son haftasında ülkede, 2020’den beri ilk Zika virüsü vakasına rastlandığı belirtildi.

Başka bir ajans verilerinde de humma vakalarının görülmesi de tedirginlik yaratırken,  666 dang humması vakası nın varlığının tespit edildiği ifadelerine yer verildi.

Zika Virüsü nedir?

Sivrisineğin farklı bir türünde insanlara enfekte olan zika virüsü kan ve cinsel ilişki yoluyla da kişiden kişiye buluşuyor. İlk 1947’de Uganda Zika ormanlarında maymunlarda rastlanan virüsün adı Zika virüsü olarak o dönem belirlenmiştir

Yüksek ateş, gözlerde kızarma, kusma, eklem ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkan Zika virüsünün tedavisi konusunda herhangi bir Özgün tedavi yöntemi yok iken önleyici aşısının da bulunmaması bölge halkını Tedirgin ediyor

Hamilelere bulaşması durumunda ise bebeklerin Nero gelişimsel bozukluğu olduğu gözlemlenirken,  Zika virüsü için Singapur’da alarm verileceği  iddia ediliyor

 

Exit mobile version